Hoe belangrijk zijn onze tanden?

Het klinkt wellicht intuïtief, maar het is eigenlijk logisch dat we de volledige functionaliteit kennen van de tanden die al lang bij ons zijn. Tanden zijn erg belangrijk bij het eten. Afgezien van eten, helpen onze tanden ons er goed uit te zien. Het is een van de belangrijkste kenmerken die ons aantrekkelijk kunnen maken. Het hebben van een gezond gebit kan je ook helpen jouw zelfvertrouwen te vergroten. Mensen die vaak glimlachen, worden vaak bestempeld als sociaal en gemakkelijk in de omgang. Je tanden kunnen ook je gezicht in vorm houden. Ze zijn verbonden met je kaak. Als je eenmaal wat tanden verliest, zinken je wangen, waardoor je er oud uitziet. Het is erg belangrijk dat je af en naar een tandarts gaat om tandverlies te voorkomen, wat kan leiden tot andere ziekten veroorzaakt door tandbederf.

Wees zuinig op je tanden

Jouw tanden variëren in vorm en grootte, afhankelijk van waar ze zich in jouw mond bevinden. Door deze verschillen kunnen de tanden veel verschillende taken uitvoeren. Tanden helpen ons om voedsel te kauwen en te verteren. Ze helpen ons om te praten en om verschillende klanken duidelijk uit te spreken. Ten slotte helpen tanden ons gezicht zijn vorm te geven. Een gezonde glimlach kan een grote troef zijn; en omdat dit zo belangrijk is, is het logisch om jouw tanden zo goed mogelijk te verzorgen, om ervoor te zorgen dat ze allemaal schoon en wit zijn. Het is dus erg belangrijk om je tanden goed en regelmatig te poetsen. Zo blijft je adem fris ruiken.

Behoud van botstructuur

Wanneer je met je tanden kauwt, geef het een signaal aan je lichaam af om het kaakbot continu te versterken. Je lichaam begint het botmateriaal opnieuw op te nemen als je stopt met kauwen. Dit resulteert in geleidelijk kleinere en minder dichte botten. Dit kan breuken veroorzaken. De spieren die je gebruikt voor je gezichtsuitdrukking krijgen steun van deze botten. Als je deze botten verliest, kan jouw gezichtsstructuur ook veranderen. Het verlies van tandvleesweefsel is een ander probleem dat wordt veroorzaakt door het verlies van bot. Als je wilt glimlachen, moet je je tanden gezond houden en er goed uitzien. Het is belangrijk om je eerste gebit en je blijvende gebit goed te verzorgen. Door jouw tanden, tandvlees en mond schoon en gezond te houden, kun je: ziekten infecties pijn en ziekte helpen voorkomen. Ben jij op zoek naar een verloskundigenpraktijk? Verloskundigen Den Haag wilt je graag verder van dienst zijn!